DE KUNST VAN DE OLIJF

Olijven zijn er in een waaier van prachtige kleuren en tinten naargelang hun ras en rijpheid. Van fris, helder appelgroen tot diep pruimpaars en van levendig geelgoud tot mahonierood: olijfkleuren zijn wonderbaarlijk divers. Ze kunnen zelfs een combinatie van twee of drie verschillende tinten zijn, waardoor een uniek ‘ombre’-effect ontstaat.

De olijf is een steenvrucht of een vrucht met één pit. Vergeleken met ander steenfruit zoals perziken en kersen, hebben olijven een ongelooflijk laag suikergehalte en een ultrahoog oliegehalte dat naargelang de soort, rijpheid en geografische locatie gemiddeld van 18% tot 30% kan variëren.

Er zijn honderden soorten olijfbomen en verschillende bomen geven verschillende olijven die in grootte, chemische eigenschappen, oliegehalte, rijpingstijd, smaakprofielen en meer verschillen. Als de oliën eenmaal uit de olijven gewonnen zijn, worden ze gemengd tot ze die typische, unieke smaak van Carapelli hebben.